Publicat de: damianion | septembrie 29, 2013

O nouă materie la Universitatea din Calcutta: dragostea

Începând cu luna ianuarie 2014, la Universitatea din Calcutta (India) se va preda o nouă materie, în cadrul Catedrei de Sociologie.

Foto:hdwallpapers.inEste pentru prima dată când într-o universitate din India se va preda dragostea şi fenomenul interacţiunii ei în societate şi în cultură. Această materie va fi disponibilă pentru toţi studenţii din primii doi ani şi va fi predată de profesorii de la Catedra de Sociologie. Acest curs va fi abordat dintr-un punct de vedere academic şi va cuprinde aspecte precum diferitele tipuri de dragoste sau influenţa societăţii asupra felului de a exprima dragostea. Dragostea va fi studiată, de asemenea, în contextul perioadelor mai vechi, pentru a observa cum a evoluat felul de a o experimenta sau de a o exprima, notează blogs.wsj.com.

Studenţii sunt foarte mulţumiţi şi încântaţi de decizia universităţii de a preda materia dragostei, potrivit declaraţiilor profesorului Souvik Mondal, lucru care a întrecut aşteptările cadrelor didactice. Până în prezent, Universitatea din Calcutta este singura din India la care se va preda acest curs. În alte ţări mai sunt şi alte universităţi care au inclus în programa lor dragostea ca materie, ca spre exemplu University of Massachusetts Amherst (în care se predă  „Sociologia dragostei”) sau University of British Columbia.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: