Publicat de: damianion | septembrie 26, 2013

Tot mai mulţi români nu se mai descurcă cu salariul

Nivelul de trai al românilor a scăzut în ultimul an cu 0,5%, aproape o treime (29%) dintre locuitori apreciind că salariul le ajunge doar să-şi acopere cheltuielile de subzistenţă, fără a-şi permite şi alte achiziţii.

romanii_nu_au_bani (Foto: businessinsider.com)În plus faţă de aceştia, 13,8% din români nu-şi pot acoperi strictul necesar din veniturile realizate, arată studiul efectuat de compania de cercetare Novel Research. Procentul este asemănător celui publicat de Institutul Naţional de Statistică, care arăta că aproximativ 15% din populaţie nu-şi poate asigura traiul de zi cu zi din salariu. Aceasta înseamnă că aproape 42% dintre români trăiesc la limita strictului necesar.

Faţă de 2011, această dimensiune a sărăciei a crescut (de la 42,4% la 42,9%), ceea ce dovedeşte că în ultimii doi ani nivelul de trai al românilor a înregistrat o scădere.

La polul opus, doar 2,7% reuşesc să-şi procure tot ce le trebuie, fără a renunţa la ceva (faţă de 4,8% în 2011) şi doar 14% se încadrează întotdeauna în banii de salariu.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: