Publicat de: damianion | septembrie 11, 2013

Români înşelaţi prin metoda „premiul”

Doi bărbați încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi sunt suspectați că au contactat telefonic mai multe persoane pe care le anunțau că au câștigat un premiu, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să plătească diferite sume de bani, notează ro.stiri.yahoo.com. Apoi, o femeie se deplasa la locuinţa victimelor pentru a ridica banii, toate aceste acţiuni făcând parte din metoda „premiul”.

Investigaţia poliţiei a început la data de 26 iulie, când o persoană din Brăila a informat că fusese contactată telefonic de către un bărbat care s-a recomandat a fi angajatul societăţii de telefonie şi a anunţat-o că urma să primească un premiu de fidelitate de 10.000 de euro, după achitarea impozitului aferent de 1.600 de euro. Într-un timp foarte scurt, poliţia a organizat un flagrant delict la locuinţa reclamantului şi au prins o femeie de 21 de ani, care avea asupra ei 2.000 de lei, obţinuţi dintr-o înşelăciune din aceeaşi zi. În urma cercetărilor, s-a constatat că au mai fost înşelate şi alte persoane cu sume de 16.000 de lei, 17.400 de lei etc.

Pentru a evita asemenea situaţii, poliţia recomandă o mai mare atenţie la persoanele cu care intrăm în contact, pentru că acestea s-ar putea să se împrietenească cu noi pentru a afla detalii despre familie sau vecini. De asemenea, recomandă o mai mare atenţie în ceea ce priveşte primirea în casă a anumitor persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale. Nu recomandă nicidecum luarea în considerare a diferitelor mesaje prin care se anunţă un premiu câştigat, mai ales fără să fi participat la vreun concurs. Nu se recomandă nici furnizarea de date personale, copii ale actelor persoanelor necunoscute, sau telefonic, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau necunoscut. Pentru a primi sprijin în astfel de situaţi, se poate anunţa poliţia la numărul 112.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: