Publicat de: damianion | septembrie 11, 2013

Greșeala oamenilor ocupați

Sub titlul „greșeala pe care o fac oamenii ocupați”, Sendhil Mullainathan avertizează că nu doar segmentarea timpului este necesară atunci când dorim să fim mai eficienți, ci și gestionarea eficientă a dispoziției de atenție.

Într-un material publicat în Time Ideas, Mullainathan scrie că toți oamenii ocupați presupun că nu au timp, „ceea ce, desigur, e adevărat. Însă timpul nu este singura resursă care le lipsește. Ei duc lipsă și de bandwidth, prin care vreau să spun ‘resurse cognitive de bază'”.

Acest bandwidth „ne permite să gândim, să ne concentrăm, să învățăm idei noi, să facem salturi creative și să rezistăm impulsurilor. O folosim pentru a fi un participant bun, la vreo întâlnire, pentru a fi un șef bun față de un angajat care ne frustrează și pentru a fi un părinte sau un partener atent”, a mai spus editorialistul.

E important ca mai mult decât să împărțim timpul în bucăți, astfel încât să încapă cât mai multe sarcini, să gândim și ce nivel de atenție va necesita fiecare sarcină în parte. Ținând cont de acest nivel, vom avea grijă să nu programăm sarcini solicitate din punct de vedere al atenției, una după cealaltă. În felul acesta evităm să intrăm într-un proiect nou cu gândul la proiectul vechi.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: