Publicat de: damianion | septembrie 9, 2013

Revista presei

Top evenimente

Birourile permanente reunite, convocate luni pentru constituirea comisiei privind Roşia Montană Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor reuni luni, urmând să discute despre constituirea unei comisii speciale care să analizeze proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană. (Agerpres)

Rusia: Atacul de trei zile împotriva Siriei va afecta imaginea lui Obama (oficial rus) Aleksei Puşkov, preşedintele Comitetului pentru afaceri internaţionale în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), a declarat că imaginea preşedintelui SUA, Barack Obama, creată de-a lungul timpului, va fi distrusă în trei zile de bombardamentele asupra Siriei, a relatat duminică publicaţia electronică Vzglyad. (Agerpres)

Paradă militară la Phenian. Regimul nord-coreean a sărbătorit 65 de ani de la fondarea Republicii Regimul de la Phenian a sărbătorit cu mare fast aniversarea a 65 de ani de la fondarea Republicii Populare Democrate Coreene. (Digi24)

Organizaţia Mondială a Muncii: Europa stă pe o bombă cu ceas din cauza şomajului în rândul tinerilor Europa stă pe „o bombă cu ceas demografică” din cauza şomajului record în rândul tinerilor, combinat cu îmbătrânirea populaţiei, a avertizat joi, la summit-ul G20 de la Sankt Petersburg, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Muncii (OMM), Guy Ryder. (Gândul)

Deutsche Welle: Scenariile unui posibil conflict regional Pentru a se apăra, Siria are la dispoziţie peste 70 de rachete Jachont ruseşti. Hisham Jaber, general în retragere al armatei libaneze, crede că americanii vor ataca de pe mare, folosind rachete de tip Cruise Missiles. (Capital)

Lumea religioasă

Patriarhul Daniel: Maica Domnului este icoana vie a Bisericii Duminică, Biserica Ortodoxă Română a prăznuit sărbătoarea dedicată Maicii Domnului, prilej pentru Patriarhul Daniel să adreseze un discurs special în cadrul Liturghiei de la Catedrala Patriarhală. (Agerpres)

Poziția Patriarhului Daniel față de incidentul în care un copil a fost ucis de un câine maidanez „Este mare nevoie  să preţuim valoarea persoanei umane. Un om singur valorează mai mult decât întreg universul material. Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om, pentru că numai omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu cel veşnic viu, numai el a fost chemat la iubire şi fericire veşnică în comuniune cu Dumnezeu. (Basilica.ro)

Papa Francisc s-a întâlnit cu Catolicosul ortodox siro-malankarez Credinţa ne determină „să continuăm şi să intensificăm angajarea ecumenică, întâlnirea şi dialogul spre comuniunea deplină”: cu acest mesaj l-a primit Papa Francisc în Vatican, miercurea trecută, pe Moran Baselios Marthoma Paulose al II-lea, Catolicosul Răsăritului şi Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Siro-Malankareze. (Catholica.ro)

Papa Francisc: Să ne ferim de devoţiunile şi revelaţiile care nu conduc la Cristos Creştinul nu trebuie să uite niciodată că centrul vieţii sale este Isus Cristos, a subliniat Papa Francisc în cadrul unei Liturghii oficiate vineri. (Catholica.ro)

De interes

VESTE BUNĂ: Deficitul comercial a scăzut în primele şapte luni cu 2,23 miliarde euro. Exporturile au atins în iulie o valoare record (Mediafax)

Ministrul Sănătații, Eugen Nicolaescu, anunță modificări importante pentru medicii rezidenți (HotNews.ro)

Ce s-ar întâmpla dacă toate elementele tabelului lui Mendeleev ar veni în contact în același timp? (PopScience)

Fluturele lui Nietsche. O introducere în Teoria Haosului (Nature.com)

Preluare: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: