Publicat de: damianion | septembrie 9, 2013

Bisericile penticostale din Camerun sunt închise în urma deciziei guvernului

via christiantoday.comGuvernul din Camerun a ordonat închiderea a zeci  de biserici în încercarea de a pune capăt la ceea ce se consideră a fi anarhie  în rândul unor organizaţii creştine. Măsura pe care autorităţile au început să o  impună pe 23 august vizează bisericile penticostale, care nu sunt recunoscute  oficial (Christian  Today).

Ministrul comunicaţiilor, Issa Tchiroma Bakary,  a declarat la o conferinţă de presă din 28 august că bisericile sunt implicate  în practici “nesănătoase” şi “indecente”, contrar scopului de creştere  spirituală a poporului. Bakary a denunţat, de asemenea, “cazurile clare de  excludere a oamenilor în situaţii disperate”, “zarva nocturnă repetată” şi  “prozelitismul”.

“În asemenea situaţie…guvernul nu ar putea  rămâne indiferent şi inactiv”, a declarat el. “Autorităţile administrative, care  sunt responsabile pentru păstrarea ordinii publice, trebuiau să îşi asume  responsabilitatea.”

Aproximativ zece biserici şi-au închis uşile în  capitala Yaoundé. În Bamenda, principalul oraş din zona nord-vestică, cu un mare  număr de creştini ai ţării, douăzeci de biserici au fost afectate. În total,  treizeci şi cinci de biserici au fost închise de-a lungul ţării, potrivit lui  Bakary.

Pastorul Naida Lazare, preşedinte al Reţelei de  Mass-Media Creştină din Camerun, a spus că anumite biserici au cerut aprobare  din partea guvernului în urmă cu mai mult de zece ani, dar nu au primit niciun  răspuns. “Multe biserici şi organizaţii creştine au încercat în zadar să obţină  legalizare. Au efectuat toate procedurile administrative şi juridice. Dar nu au  primit niciun aviz care să indice respingerea sau aprobarea asociaţiilor lor”, a  declarat pastorul pentru World Watch Monitor.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: