Publicat de: damianion | iulie 26, 2013

CATASTROFĂ FEROVIARĂ în Spania, cel puţin 77 de MORŢI şi peste 130 de răniţi

ACCIDENT GRAV de tren în Spania, unde cel puţin 77 de  persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin 130 au fost rănite, după ce un tren a  deraiat.

DEZASTRU în Spania. UN TREN A DERAIAT. Cel puţin 35 MORŢI şi 200 de răniţi

UPDATE: Presa spaniolă enumera, joi, viteza excesivă printre cauzele  principale ale accidentului de tren soldat cu cel puţin 77 de morţi, miercuri  seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul ţării, relatează  AFP. „Excesul de viteză în timpul unui viraj, posibila cauză a  accidentului”, scrie cotidianul El Pais. Citând surse apropiate anchetei,  cotidianul afirmă că, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteză de  180 de kilometri pe oră pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe  oră.

„Este vorba despre o curbă foarte complicată, foarte strânsă. De aceea, în  locul unde a deraiat trenul, este interzis să se circule cu peste 80 de  kilometri pe oră”, adaugă El Pais.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un  viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraş de  pelerinaj mondial celebru.

Un purtător de cuvânt al Renfe, compania căilor ferate spaniole, a declarat  „că o anchetă este în desfăşurare”. „Trebuie să aşteptăm” pentru a cunoaşte  cauzele accidentului, „vom afla în curând viteza când analiştii noştri vor  examina cutiile negre ale trenului”, a adăugat el.

„Mare viteză mortală”, titra pe prima pagină cotidianul El Mundo, potrivit  căruia trenul avea 220 de kilometri pe oră pe un tronson cu limită de 80 de  kilometri pe oră. „Excesul de viteză este una dintre ipotezele care predomină  pentru explicarea accidentului”, scrie cotidianul.

„Primele ipoteze merg în direcţia excesului de viteză drept cauză a  accidentului”, comentează, de asemnea, La Voz de Galicia, un cotidian  regional.

MAE a format o celulă de criză

La Ambasada României de la Madrid s-a activat o celulă de criză care ţine  legătura în permanenţă cu autorităţile spaniole. Din moment în moment, 3  reprezentanţi ai Ambasadei României la Madrid trebuie să ajungă la Santiago de  Compostela.

Nu se ştie încă dacă există români printre victime pentru că autorităţile  spaniole nu au terminat identificarea acestora şi nu au făcut publică nicio  listă.

218 pasageri la bord

Trenul venea de la Madrid şi se îndrepta spre localitatea El Ferrol, pe  coasta Atlanticului, şi circula pe acest sector pe un tronson de cale ferată de  mare viteză, dat în folosinţă în decembrie 2011, pe ruta  Ourense-Santiago-Coruna.

Acesta transporta 218 pasageri şi patru angajaţi ai Renfe.

Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite, potrivit unui  nou bilanţ provizoriu anunţat de tribunalul din Galicia.

Spania, cu o reţea de 3.100 de kilometri, este a doua ţară din lume, după  China, ca număr de kilometri de cale ferată de mare viteză, AVE (alta velocidad  española). Galicia nu este legată de Madrid prin AVE, dar această regiune  dispune de propria linie ce face legătura între oraşele situate în vestul  regiunii.

UPDATE: Cel puţin 69 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite  în urma deraierii unui tren miercuri la Santiago de Compostel, în nord-vestul  Spaniei, conform bilanţului transmis de preşedintele regiunii Galicia, Alberto  Nunez Feijoo, premierului Mariano Rajoy. Feijoo a descris locul tragediei drept  o „scenă infernală”.

UPDATE: Imagini în direct de la locul  tragediei AICI,  bilantul a ajuns la 56 de morţi. Poliţia din Santiago a pus un telefon la  dispoziţie – 981.551.100 – pentru a afla detalii despre cei implicaţi în  accident. La spitale s-au prezentat multe persoane pentru a dona sânge, după  apelul serviciilor de urgenţă. Încă nu se cunoaştea identitatea victimelor la  ora locală 1.00. 

Mai multi oficiali si membri in guvernul Spaniei se deplaseaza la fata  locului, unde familiile pot sa sune si la telefonul 900 101  660 ca sa ceara informatii despre pasagerii care se aflau in  tren.

Nu se stie inca din ce cauza s-a produs acest accident,  dar din primele informatii se presupune ca viteza ar fi putut fi una dintre  acestea. In regiune traiesc cel putin 9000 de romani.

Sursa: http://www.realitatea.net


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: