Publicat de: damianion | mai 7, 2013

Ucraina începe să restrângă drepturile religioase

ucrainaComisia privind libertatea religioasă internațională  a guvernului SUA a  lansat un raport cu privire la încălcări ale dreptului la libertatea   religioasă, conform portalului Christian Telegraph.

Ucraina, așa cum se spune în raport, este o țară în care a existat o tendință spre adoptarea de legi care restricționează drepturile religioase sau  drepturilor unor grupuri religioase. În special, președintele Viktor  Ianukovici, în decembrie anul trecut, a semnat un amendament controversat la  legea cu privire la libertatea de conștiință și organizațiile religioase, și a  criticat și comunitățile religioase și societatea civilă din Ucraina, se   menționează în raport.

Iran, Irak, Pakistan, Uzbekistan, Tadjikistan și Turkmenistan sunt primele țări care încalcă libertatea religioasă. Potrivit raportului, printre  încălcări în aceste țări este tortura, detenția prelungită sau dispariția.

Acestea și alte câteva țări sunt recunoscute ca “țările de interes major” în  Statele Unite, din cauza unei încălcări “deosebit de grave”. Aceasta  calificare este baza pentru guvernul SUA impune anumite restricții  acestor țări.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un comentariu

Categorii