Publicat de: damianion | aprilie 19, 2013

Nadejdea in Dumnezeu

pozaa.jpg

Nadejdea in Dumnezeu

  • Nadejdea in Dumnezeu este singurul lucru care ne mai ramane in viata atunci cand se pare ca o situatie a ajuns la sfarsit.
  • Nadejdea in Dumnezeu da increderea de care avem nevoie ca lucrurile merg mai departe, dupa voia lui Dumnezeu, intr-un fel in care noi suntem binecuvantati – fapt care ne ofera pace si confort in Domnul. 

1.     Nadejdea in Dumnezeu alunga intristarea disperata

  • 1Tesaloniceni 4:13, 18  “Nu voim, fratilor, sã fiti în necunostintã despre cei ce au adormit, ca sã nu vã întristati ca ceilalti, care n-au nãdejde. … mângaiati-vã, deci, unii pe altii cu aceste cuvinte.” 

2.     Nadejdea in Dumnezeu ofera linistea de care avem nevoie, ca Domnul poarta de grija

  • Geneza 22:7-8  “Atunci Isaac, vorbind cu tatãl sãu Avraam, a zis: „Tatã!” „Ce este, fiule?” i-a rãspuns el. Isaac a zis din nou: „Iatã focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea-de-tot?” „Fiule” a rãspuns Avraam „Dumnezeu însusi va purta grijã de mielul pentru arderea-de-tot.” Si au mers amândoi împreunã înainte.”

3.     Nadejdea in Dumnezeu intareste credinta in bunatatea si indurarea Domnului

  • Plangerile lui Ieremia  3:21-26  “Iatã ce mai gândesc în inima mea, si iatã ce mã face sã mai trag nãdejde: Bunãtãtile Domnului nu s-au sfârsit, îndurãrile Lui nu sunt la capãt, ci se înoiesc în fiecare dimineatã. Si credinciosia Ta este atât de mare! „Domnul este partea mea de mostenire” zice sufletul meu; de aceea nãdãjduiesc în El. Domnul este bun cu cine nãdãjduieste în El, cu sufletul care-L cautã. Bine este sã astepti în tãcere ajutorul Domnului.”

4.     Nadejdea in Dumnezeu intareste increderea in lucrurile care nu se vad, dar pe care le avem in Domnul

  • Evrei 11:1-2  “ Si credinta este o încredere neclintitã în lucrurile nãdãjduite, o puternicã încredintare despre lucrurile care nu se vãd. Pentru cã prin aceasta, cei din vechime au cãpãtat o bunã mãrturie.” 

5.     Nadejdea in Dumnezeu tine sufletul in pace si bucurie

  • 1Corinteni 15:19  “Dacã numai pentru viata aceasta ne-am pus nãdejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii!”

ID


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: