Publicat de: damianion | aprilie 8, 2013

Israelul devine țara cu cei mai mulți evrei din lume

evrei-israelAbia acum Israelul a devenit oficial țara cu cel mai mare număr de  cetățeni evrei: șase milioane, pentru prima dată a depășit comunitatea  evreiască americană, care are cinci milioane și jumătate.

Sergio Della Pergola, profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalimși expert în demografie, a confirmat creșterea în acest an a evreilor din  Israel, dar nu este de acord cu tendințele demografice din restul lumii,  în care populația evreiască este în scădere.

În total, se estimează că evreii din lume sunt în prezent 13,8  milioane. După cei care locuiesc în Israel sau SUA, a treia mare comunitate  este cea franceză (500.000 de persoane, cea mai mare parte fiind în Paris),  urmată de Canada (380.000, mai ales în Toronto) și engleză (290.000, în special  în Londra).

Populația Israelului este în creștere, cu o rată de aproape de 2% pe an (a  fost de 1, 8% între 2011 și 2012), ajungând la 8 milioane de oameni în 2013, din  care evreii au reprezentat 75%, 1,6 milioane sunt arabi (creștini și musulmani) și 350.000 sunt creștini (nonarabi), dar, de asemenea, sunt și alte  minorități religioase.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: