Publicat de: damianion | aprilie 6, 2013

Romii vor avea legitimaţii speciale, cu cod de bare

Florin Cioabă, vicepreşedinte al Organizaţiei Internaţionale a Romilor, a propus emiterea unor legitimaţii speciale pentru romi, pentru ca aceştia să fie monitorizaţi. Măsura se impune, spune Cioabă, deoarece foarte mulţi romi care comit infracţiuni în Europa declară că sunt din România şi afectează, astfel, imaginea ţării.

Ideea lui Florin Cioabă de introducere a unor legitimaţii speciale pentru romi nu este privită cu ochi buni de comunitatea din România. Cei mai mulţi dintre ei consideră că propunerea este discriminatorie şi cred că actul i-ar marginaliza şi mai mult pe romii din străinătate.

În condiţiile în care mulţi romi nu au nici măcat certificate de naştere, legitimaţiile vor diferi de cărţile de identitate şi vor avea coduri de bare gestionate într-o bază de date internaţională.

„Vom încercă să găsim metode de a ne disocia de toţi cei care încalcă legile, care fac etnia de râs, dar nu numai etnia, ci şi ţările în care trăiesc, mai ales în cazul nostru, România. […] Deşi în Europa trăiesc 13 milioane de romi, se vorbeşte doar de romii din România, nu şi de cei din Polonia, Germania sau Franţa”, a explicat Cioabă, citat de Mediaş Info.

Problema emiterii acestor legitimaţii va fi discutată la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor, care va avea loc la Sibiu, la sfârşitul acestei săptămâni, şi la care vor participa lideri ai romilor din 35 de state europene, dar şi din America, Australia şi India.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: