Publicat de: damianion | aprilie 6, 2013

Revista presei

Top evenimente

Senatul francez dezbate problema căsătoriilor gay Senatul francez a început ședința de joi deschizând o dezbatere asupra problemei controversate a legalizării căsătoriilor homosexuale și pentru dreptul acestor cupluri de a adopta. (CNN)

Phenianul „se pregătește” de atac Oficiali din Statele Unite au declarat că în ultimele zile Phenianul a început să mute rachete și echipament pentru lansare pe coasta de est a țării. Ar fi vorba de rachete cu rază medie, care nu ar avea capacitatea să lovească teritoriul continental al Statelor Unite, însă pot lovi Coreea de Sud sau Japonia. (CNN)

UE cere Coreei de Nord să înceteze cu ameninţările Uniunea Europeană a făcut un apel la Coreea de Nord „să nu alimenteze tensiunile” şi să se reangajeze în demersurile pentru obţinerea păcii şi securităţii. (Jurnalul)

Marile puteri aşteaptă un „răspuns concret” din partea Iranului privind dosarul nuclear Marile puteri aşteaptă un „răspuns concret şi substanţial” din partea Iranului cu privire la programul său nuclear, a declarat joi un oficial american, cu o zi înaintea unei întâlniri, în Kazakhstan, între membrii grupului 5+1 şi Teheran. (Mediafax)

Afacerile ascunse ale politicienilor şi bogaţilor din peste 170 de ţări O asociaţie internaţională de jurnalişti înregistrată în SUA dezvăluie, în baza unor scurgeri de informaţii, secretele a 120.000 de companii offshore şi a aproape 130.000 de persoane, expunând afacerile ascunse ale politicienilor, artiştilor şi bogaţilor din peste 170 de ţări, între care şi România. (Mediafax)

Lumea religioasă

Papa Francisc este îndrăgit de catolicii americani Papa Francisc, abia ales, se bucură deja de opinia favorabilă a 84% dintre catolicii din Statele Unite, relevă un sondaj al Institutului de cercetare Pew. (Mediafax)

Cazul spălării de bani printr-un lăcaş de cult Procurorii DIICOT Mureș au audiat 17 persoane, între care şi stareţa Mănăstirii „Sfintei Cruci” din Oradea, în cazul spălării de bani prin contul lăcaşului de cult. (Mediafax)

Papa Tawadros și Papa Francisc se întâlnesc după 40 de ani Papa Tawadros al II-lea al Egiptului a declarat că îl va vizita, în curand, la Vatican, pe noul papă ales, Francisc. Vizita va fi prima de acest gen, după vizita Papei Shenouda al III-lea din anul 1973. (Lăcașuriortodoxe)

Sfântul Sinod al Ciprului: dezgust față de imoralitatea oficialilor „Această criză a avut loc, în primul rând, la nivel etic și spiritual”, a mărturisit Sinodul. „Criza economică a apărut ca o consecință a izolării noastre de Dumnezeu și a atașamentului nostru față de tot ceea ce este material. Prin urmare, Sfântul Sinod le solicită credincioșilor în Hristos o retrezire spirituală, pocăință, vigilență, rugăciune neîncetată.” (Lăcașuriortodoxe)

Patru hoți, sechestrați de măicuțe în biserică Măicuțele de la mănăstirea Saon din Tulcea s-au transformat în detectivi, după ce niște indivizi le-au furat banii din cutia milei. Furtul a fost înregistrat de camerele de supraveghere, iar calugărițele au reținut fețele hoților. Când i-au văzut că s-au întors la locul faptei, au închis biserica și au chemat poliția. (YahooNews)

Sondaj: Americanii iubesc Biblia, dar nu o citesc Mai mult de jumătate dintre americani cred că Biblia are o influență minoră asupra culturii, deși unul din cinci americani citește Biblia în mod regulat. (ReligionNews)

De interes

FACEBOOK HOME a fost lansat (Mediafax)

Alăptarea în public. Pro sau contra? (Adevărul)

Kaufland testează piaţa cu un format de magazine mici (ZiarulFinanciar)

Pericol de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi (Mediafax)

COD ROŞU de inundaţii pe Jiu, în judeţul Dolj, până vineri (Mediafax)

Elevii intră de vineri în vacanţa de primăvară (Agerpres)

STUDIU: Aproape 450.000 de cetăţeni moldoveni au depus cereri pentru obţinerea cetăţeniei române (Mediafax)

ICR şi Biblioteca Naţională, parteneri pentru realizarea unui sistem naţional al cărţilor online (Mediafax)

Tallinn, prima capitală din lume unde locuitorii circulă gratuit cu transportul public (Jurnalul)

Preluare: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: