Publicat de: damianion | martie 8, 2013

Libia: Arestări în masă şi torturi în rândul creştinilor

Foto: csmonitor.comVeştile săptămânii precedente despre patru  misionari din Libia care au fost puşi sub arest, posibil condamnaţi la moarte  pentru „prozelitism”, sunt în mod aparent vârful icebergului (persecution.org). 

Azi, mass-media arabă a raportat că peste o sută de creştini copţi din Egipt,  care par să locuiască şi să muncească în Libia, au fost arestaţi în Ben Ghazi – de asemenea, pe baza acuzării sau a pretextului că sunt „misionar creştini”.

Ce se întâmplă în Libia? Aceste rapoarte indică faptul că misionarii creştini au decis recent să inunde Libia în masă? Sau  aceste rapoarte indică faptul că Libia postgadafistă devine pur şi simplu  intolerantă faţă de orice prezenţă creştină?

Devine clar că areste arestări au tot mai puţină legătură cu evanghelizarea actuală a musulmanilor şi mai multă legătură cu  ostilitatea musulmanilor faţă de creştini. Când mass-media occidentală a  raportat despre cei patru misionari străini, a punctat că legea antiprozelitism  vine din era lui Gaddafi. Cu toate acestea, sub conducerea lui Gaddafi, nimeni  nu auzea de asemenea arestări ale misionarilor pretinşi – aşa cum nimeni nu  auzea de atacuri asupra bisericilor din Libia, precum cel care avusese loc în  urmă cu două luni, lăsând doi creştini morţi.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: