Publicat de: damianion | februarie 13, 2013

Drgaostea, de Rodica Botan

Dragostea…

De Rodica Botan

Există vreo viață care să nu fi fost afectată în vreun fel de dragoste ? S-a cântat, s-a scris sau s-a vorbit vreodată despre un alt subiect mai mult decât despre dragoste ? Există o foame mai mare decât foamea de iubire sau o durere mai mare decât cea pricinuită de dragoste ? Și parcă nu e destul atât… dar și Biblia vorbește despre dragoste, pentru că vorbește despre Dumnezeu, care este El Însuși ”Dragoste”.

Dar, când vorbești de dragoste este imposibil să nu implici acolo și celelalte atribute dumnezeiești ; pentru că dragostea nu poate trăi într-o atmosferă poluată. Dacă nu trăiești Adevărul, nu poți gusta Dragostea adevărată. Dacă nu ai Răbdare, nu poți ajunge la Dragoste. Dacă lipsește Iertarea, Blândețea, Bunătatea… Dragostea moare…

Ca o plantă care nu se poate aclimatiza la orice tip de climat sau sol,

Dragostea cere anumite condiții ca să trăiască și să înflorească. Dumnezeu Însuși ne-a dat un exemplu personal de dragoste prin jertfa Fiului Său, Domnul Isus Hristos.

Dar aș vrea să vorbesc despre dragoste din perspectiva mea – o femeie creștină cu o experiență nu tocmai fericită în acest domeniu. Citesc deseori pe bloguri (și majoritatea blogurlor creștine aparțin bărbaților !) despre nemulțumirea dânșilor cu privire la starea de lucruri existentă în familii. O mare parte dintre aceștia aduc învinuiri femeilor (și femeilor creștine din căsniciile creștine), pentru fărâmițarea familiilor, pentru lipsa de control a copiilor, pentru… cam pentru tot ce se întâmplă astăzi în lume. Învinuirile sunt diverse : femeile nu sunt supuse, vor să-și ”conducă” bărbații, nu sunt ascultătoare, nu dau întâietate bărbatului, etc. Și dacă aceste învinuiri sunt îndreptățite în unele cazuri, nu întotdeauna lucrurile stau chiar așa. Toate neplăcerile – dar absolut toate – ar fi rezolvate dacă ar exista dragoste. În apărarea femeii, oricare ar fi ea, aș aduce un singur argument : o femeie care este iubită poate să fie mai supusă, mai ascultătoare, mai flexibilă în orice privință, pentru că ea știe că cel care cere ascultare, supunere sau orice altceva, nu va putea să facă nimic împotriva ființei pe care o iubește. Biblia spune că „…bărbatul trebuie să-și iubească nevasta„. Există, deci, un motiv întemeiat pentru această cerință.

Cât de ușor s-ar putea rezolva toate problemele dacă ar exista dragoste adevărată ! Și dacă înlocuim acest cuvânt cu… Dragostea care este Dumnezeu, iată soluția la toate problemele pe care le-am avea. Când există Dumnezeu în viața de familie, amândoi soții au aceeași țintă, același scop, aceeași direcție. Când Dumnezeu lipsește, lipsește și dragostea și lipsește busola, și lipsește Adevărul și lipsesc Răbdarea și Bunătatea și lipsește tot ce este de la El…

Dacă lumea în care trăim este în totală neorânduială și într-o situație atât de critică – se datorează faptului că lipsește dragostea. Biblia ne pictează clar imaginile vremurilor de pe urmă. Și lipsa dragostei este unul dintre elementele descrise acolo. Dacă vrem să rezistăm acestor timpuri grele, să ne umplem candelele cu uleiul sfânt, cu Dragostea Lui care poate să acopere totul, să ierte totul, să suplinească orice lipsă am avea. Și, până la venirea Domnului nostru, să nu uităm porunca de a ne iubi unii pe alții așa cum ne-a iubit și El.

De Rodica Botan, revista „De sub finicul Deborei” – feb.2013


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: