Publicat de: damianion | februarie 8, 2013

Raportul care îți poate salva căsnicia

Cuplurile care investesc doar 7 minute, de trei ori pe an, pentru a-și prezenta unul altuia un „raport” al relației lor se arată mai încântați de parteneri decât cuplurile care nu au acest obicei.

Un studiu efectuat de departamentul de psihologie socială de la Universitatea Northwestern din Illinois a relevat că satisfacția privind partenerul și relația este mai mare, iar discuțiile în contradictoriu și certurile au un impact mai mic asupra relației, în cadrul cuplurilor care își iau un pic de timp pentru a discuta despre ei.

Cercetătorii au fost mulțumiți să observe rezultatele pozitive obținute de cuplurile care și-au asumat sarcina de a scrie câte un raport despre relația lor, de trei ori pe an, în exerciții de câte 7 minute, nu mai mult. „Nu vreau să sune a rețetă magică, dar poți obține rezultate impresionante cu intervenții minime,” a apreciat dr. Finkel, autorul studiului. Conducând un experiment pe doi ani de zile, Finkel a observat, în cazul cuplurilor care au continuat exercițiul de „raportare” și în al doilea an, că nu au eliminat orice scădere a calității căsniciei lor. 

„Căsătoria tinde să fie ceva sănătos pentru oameni, însă calitatea căsătoriei este mult mai importantă decât simpla ei existență,” a punctat Finkel, citat de Daily Mail.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: