Publicat de: damianion | februarie 8, 2013

„Creierul se deteriorează cu mulți ani înainte să începi să ai orice simptome vizibile.”

Poate scanarea cerebrală să ajute

la prevenirea degradării creierului?

Creierul se deteriorează cu mulți ani înainte să începi să ai orice simptome vizibile. Această avertizare dată de dr Daniel Amen, și confirmată de neuro-psihiatri, ridică dificultăți în tratarea bolilor corelate cu degradarea cerebrală, precum boala Alzheimer.

La 50 de ani, oameni văd micile probleme de memorie ca fiind un lucru firesc, odată cu vârsta. „Nu e normal,” atrage atenția Amen. „Nici la 70 de ani,” spune specialistul. „Înseamnă că deja creierul tău începe să întâmpine dificultăți.”

Dr. Amen a creat un sistem de diagnosticare a problemelor cerebrale, combinând analize ale sângelui, teste cognitive și explorarea istoricului familial precum și tomografia cerebrală SPECT (Single Photon Emission Computed Tomography). Aceasta arată cum circulă sângele pentu a măsura activitatea cerebrală. Zonele cu alimentare sanguină scăzută sunt reprezentate pe tomografie ca pete pe suprafața cerebrală.

Unii pacienți ai dr. Amen susțin că după ce analizele le-au arătat că au probleme, au efectuat schimbări de dietă și stil de viață care i-au ajutat să își îmbunătățească starea. Însă specialiști citați de BBC  se întreabă dacă un astfel de sistem de diagnosticare, încă scump (3.600 de dolari), este cea mai bună metodă de a promova un stil de viață sănătos.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: