Publicat de: damianion | ianuarie 30, 2013

Taxe de sănătate mai mari pentru obezi şi fumători

Dezbaterea publică privitoare la asigurările de sănătate din Statele Unite ale Americii a ajuns la un nou moment de cotitură: cine plăteşte pentru serviciile medicale în cazul persoanelor care iau decizii şi au obiceiuri nesănătoase?

Până acum, măsurile ce au fost luate în cazul fumătorilor Şi obezilor au constat în preţuri mai mari pentru pachetel de ţigări sau interzicerea băuturilor cu conţinut ridicat de zahăr în New York. Însă nicio măsură nu a aprins spiritele la fel de mult ca discuţia privitoare la seriviciile medicale pentru persoanele obeze, informează site-ul Inquisitr.

Deşi nu s-a luat nicio decizie până în prezent, autorităţile înclină spre creşterea taxelor de sănătate în dreptul persoanelor obeze. Indiferent de măsuri, bioeticianul Daniel Callahan a argumentat că măsurile ar trebui să urmărească să facă de ruşine pe cei care mănâncă prea mult sau au o dietă dezechilibrată. Prin aceasta Callahan consideră că se va reduce incidenţa diabetului de tip II şi bolile cardiovasculare, boli asociate în primul rând cu obezitatea.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: