Publicat de: damianion | ianuarie 30, 2013

Răspunsul românilor pentru „Nu veniți în Anglia!”

„Aici se vorbește engleza mai bine decât oriunde ai fost tu în Franța. Poată că nu ne-or plăcea englezii, dar ție sigur ți-ar plăcea în România. Nu vrei să vii să ne vizitezi?”. Acesta este textul unuia dintre afișele publicitate de Gândul, în replică la o campanie lansată de ziarul The Guardian.

pozaPublicația britanică și-a invitat cititorii să pună în practică propunerea guvernului Marii Britanii de a orchestra o campanie menită să taie avântul românilor și bulgarilor care și-ar dori să emigreze odată cu eliminarea restricțiilor de tranzit.

În replică, ziarul Gândul a lansat o provocare pe același subiect, de data aceasta adresată românilor. În paralel, ziarul românesc a creat și o pagină de Facebook  care să se ocupe de viralizarea campaniei.

Cu câteva zile în urmă, guvernul britanic a anunțat  că ia în considerare desfășurarea unei campanii  publicitare negative în România și Bulgaria, pentru a-i descuraja pe  posibilii cetățeni interesați să emigreze în Marea Britanie, după  anularea restricțiilor.

Planul guvernamental este unul  relativ complex. El include nu doar prezentarea dezavantajelor vieții în  Marea Britanie, ci se va concentra și pe îngreunarea accesului  imigranților din UE la servicii publice sau deportarea imigranților care  nu reușesc să se integreze pe piata de muncă în trei luni de la sosirea  în țară.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: