Publicat de: damianion | ianuarie 29, 2013

Stare de urgenţă declarată în Egipt

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi declară stare de urgenţă şi impune interdicţia de a ieşi din casă noaptea, pentru trei oraşe mari, după ce protestele de duminică au devenit violente.

După trei zile de proteste în Egipt, 50 de oameni au murit şi alte câteva sute au fost rănite. Într-un discurs televizat duminică seara, preşedintele a declarat că starea de urgenţă, care le permite forţelor de securitate să aresteze după bunul plac, este valabilă doar în oraşele Port Said, Suez şi Ismailia, pe o perioadă de 30 de zile. În aceste oraşe protestele au fost cele mai violente.

„Protejarea naţiunii este responsabilitatea tuturor.  Vom răspunde oricărei ameninţări cu forţă şi fermitate, în limitele oferite de lege,” a declarat preşedintele Morsi, conform Washington Post.

Mii de oameni au ieşit duminică pe străzile din Port Said pentru înmormântarea a 30 de persoane ucise în ciocnirile dintre protestatari şi forţele de poliţie. Oamenii ieşiseră să protesteze împotriva unei sentinţe la moarte dată de către un judecător pentru 21 de persoane care au fost implicate în protestele de anul trecut.

Autorităţile au declarat că încă şapte persoane au mai murit duminică în oraş, unde alte câteva sute au fost rănite în două zile de proteste. Rezidenţii spun că forţele de ordine contribuie la violenţe, în loc să aducă situaţia sub control.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: