Publicat de: damianion | ianuarie 17, 2013

Decizii CEDO care pavează drumul spre secularizarea societății

Marți, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pus o piatră de hotar pe drumul spre secularizarea societății, notează BBC, evidențiind verdictele date ieri în patru procese intentate de creștini tradiționaliști britanici, împotriva angajatorilor lor.

Doar unul dintre petiționari a avut câștig de cauză. În trei din cele patru cazuri, Curtea de la Strasbourg (Franța) a decis că principiul egalității trebuie să fie prioritar în fața dreptului la manifestarea credințelor religioase personale și a respins apelurile creștinilor concediați pentru că și-au exprimat religia la locul de muncă.

Nadia Eweida, un recepționer al British Airways, fusese concediată pentru că a refuzat să renunțe la purtarea unui pandantiv mic, din argint, sub formă de cruce. Ea a dat în judecată compania, însă statul i-a respins acuzația.

Femeia a dus procesul mai departe, la CEDO, care a decis că guvernul Marii Britanii și curțile judecătorești naționale au eșuat în protejarea dreptului femeii la a-și exprima credința creștină. Mai mult chiar, CEDO a hotărât acordarea unei despăgubiri de 6.000 de euro care să compenseze atât cheltuielile de judecată, cât și salariile de după concediere.

Cazul Eweida are însă două particularități care îi împiedică pe creștini să se bucure pe deplin. În primul rând, curtea a evidențiat că pandantivul-crucifix era prea „discret” pentru a putea strica imaginea British Airways. În al doilea rând, compania aeriană și-a schimbat politica privind uniformele, pentru a permite simbolurile creștine, la scurt timp după demararea procesului.

Celelalte trei cazuri s-au finalizat cu respingerea acuzațiilor, semnalând astfel o migrare tot mai vizibilă către secularizarea spațiului public.

Judecătorii au respins apelul lui Shirley Chaplin, o asistentă din Exter, somată să renunțe la purtarea unui crucifix, pe motiv că acesta ar fi fost ne-igienic. Curtea a declarat că nu este în măsură să judece riscul privind sănătatea, ridicat de crucifix, însă verdictul ei sugerează că dacă o companie poate să demonstreze un astfel de risc, poate și să împiedice angajații să poarte simboluri religioase.

Lilian Ladele, ofițer al Stării Civile din Islington Council, Londra, a pierdut procesul prin care contesta decizia de concediere, ca urmare a faptului că a refuzat să oficieze căsătorii gay.

Gary McFarlane, care lucra pentru asociația Relate, a refuzat să consilieze cupluri gay privitor la relațiile lor sexuale (deși consiliase persoane homosexuale cu privire la relațiile lor) și a fost concediat.

Atât Ladele, cât și McFarlane, au solicitat la CEDO ajungerea la un „compromis rezonabil”, în urma căruia angajatorul ar fi folosit angajați alternativi pentru a efectua sarcinile care intrau în conflict cu credințele religioase ale celor doi. Ei au subliniat că acțiunile lor nu au împiedicat nicio persoană gay să semneze un parteneriat civil sau să aibă acces la consiliere.

Curtea a respins cererile, motivând că angajatorii ar putea obliga angajații să fie de acord cu o politică rezonabilă. Aceasta nu înseamnă că o companie poate să ignore vederile religioase ale angajaților, ci că poate să le subordoneze unor „priorități mai mari” – în cazul de față tratamentul egal al homosexualilor.

Voci cu greutate în domeniul juridic, precum cea a judecătorului John Laws de la Curtea Supremă de Justiție a Marii Britanii, susțin că religia – fiind „o chestiune de opinie” care nu poate fi dovedită – nu ar trebui, prin urmare, să fie folosită ca bază pentru construirea de legi. Și că o legislație care ar proteja perspectivele, doar pentru că sunt religioase, ar fi irațională, dezbinătoare și arbitrară, a mai notat BBC.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: