Publicat de: damianion | ianuarie 11, 2013

„Dacă nu mai este posibil ca cineva care susţine căsătoria tradiţională şi Evanghelia să se roage în cadrul unui eveniment public, înseamnă că a fost instituită o biserică de stat.”

Naşterea unei epoci

a intoleranţei religioase la Casa Albă

Pastorul evanghelist conservator Louie Giglio a fost invitat să înalţe rugăciunea de binecuvântare a preşedintelui şi poporului, cu ocazia ceremoniei de învestire a preşedintelui Barack Obama, în al doilea mandat la Casa Albă. Însă imediat după acest anunţ, Giglio şi-a anunţat retragerea, deoarece opiniile sale anti-gay nu se pliază pe cele ale lui Obama, preşedintele american care a susţinut cel mai acerb căsătoriile homosexuale. Se ridică astfel o întrebare: ce loc mai au în spaţiul public american cei care vor să rămână credincioşi valorilor biblice?

Alegerea lui Giglio nu a fost întâmplătoare. Pastorul s-a remarcat prin eforturile sale de a pune capăt sclaviei sexuale şi abuzurilor din ţările sărace, ceea ce l-a făcut un candidat potrivit pentru înălţarea unei rugăciuni în cadrul ceremoniei. Însă în decurs de câteva zile, Giglio a fost atras într-o amplă controversă, deoarece un blog liberal a adus în atenţia publică o predică („În căutarea standardului – răspunsul creştinismului la homosexualitate „) pe care Giglio o ţinuse la mijlocul anilor 90, în care condamna homosexualitatea.

Unii critică retragerea lui Giglio, pe care îl vedeau tocmai omul  potrivit pentru a face rugăciunea de binecuvântare. „Un pastor care  consideră că homosexualitatea este un păcat nu ar trebui descalificat”, a  declarat o credincioasă din parohia lui Giglio, pentru site-ul Christian Post.

Alţii  consideră că excluderea lui Giglio este nefondată, întrucât a găsi un  pastor care să nu fi condamnat niciodată homosexualitatea, în special în  anii 90, este un lucru greu de făcut.

După retragerea lui Giglio, purtătorul de cuvânt al Comitetului ce organizează ceremonia de învestitură a anunţat că pastorul va fi înlocuit de cineva care are opinii pro-homosexuale şi pro-căsătorii gay. „La momentul în care l-am ales pe pastorul Giglio, nu am cunoscut comentariile sale din trecut. Din păcate, acestea nu reflectă dorinţa noastră de a celebra puterea şi diversitatea din ţara noastră”, se arată în comunicatul oficial emis joi.

Cu alte cuvinte, poziţia anti-gay a pastorului nu se potriveşte cu dorinţa administraţiei prezidenţiale de a-i include şi accepta pe toţi cetăţenii americani, indiferent de orientarea lor sexuală. În aceste condiţii, întrebarea cheie care se ridică este cea legată de convingerile religioase ale celor care participă la acţiuni publice sau care sunt numiţi de preşedintele Obama. Este nevoie ca toţi aceştia să împărtăşească convingerile personale ale preşedintelui pentru a putea fi acceptaţi în spaţiul public?

Discutând problema, teologul baptist Russell Moore a sintetizat situaţia astfel: „Dacă nu mai este posibil ca cineva care susţine căsătoria tradiţională şi Evanghelia să se roage în cadrul unui eveniment public, înseamnă că a fost instituită o biserică de stat”.

Iar în condiţiile în care pluralismul religios este exclus din spaţiul public, Ed Stetzer, preşedintele Centrului creştin de cercetări Lifeway Research, se întreabă într-un articol din Huffington Post: „Ce fac mai departe oamenii credinţei, care au convingeri religioase tradiţionale? Ce se întâmplă cu ei?”

Dar cei mai curajoşi pun punctul pe I şi arată că în această decizie se reflectă adevăratele intenţii ale administraţiei Obama, şi anume segregarea celor care cred învăţăturile Bibliei, inclusiv că homosexualitatea este condamnabilă. „Nu cred că este ceva nou. Această administraţie a îndepărtat cu atenţie pe toţi cei care nu le împărtăşesc opiniile”, a declarat Penny Nance, directoarea unei organizaţii pro-familie pentru Christian Post. „Este periculos şi nesănătos ca o administraţie prezidenţială să nu permită o varietate de opinii”, a concluzionat Nance.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: