Publicat de: damianion | ianuarie 10, 2013

CES 2013: Audi prezinta masina viitorului, care se conduce singura

CES 2013: Audi prezinta masina viitorului, care se conduce singura

Producatorii auto sunt si ei prezenti anul acesta la Consumer Electronic Show (CES), cel mai mare targ high-tech din lume, iar Audi a prezentat o masina care se conduce singura, actionata cu ajutorul telefonului mobil.

Audi a prezentat in cadrul CES 2013 o tehnologie inedita, cu ajutorul careia o masina Audi A7 poate fi condusa si parcata fara sofer. Cel mai simplu scenariu este cel in care clientul se duce la mall. Deschide aplicatia speciala Audi de pe telefonul mobil, apasa un buton, iar masina se parcheaza singura.

Realitatea este mult mai complexa de atat. Unul dintre motivele pentru care aceasta masina arata absolut normal, si nu modificata ca masina Google, este faptul ca se ghideaza dupa mai multi senzori atasati in cadrul parcarii. Cu alte cuvinte, parcarea „oarba” nu functioneaza chiar oriunde, ci doar in acele locuri care sunt dotate cu un echipament special, astfel incat masina sa poata fi manevrata fara interventie umana.

Audi are insa planuri mari, potrivit The Verge, si lucreaza la un sistem de auto-conducere – mai sunt si alte companii care lucreaza la asa ceva, precum Google sau Lexus, care nu au fost prezentate la CES – care va fi folosit chiar pe autostrazi.

Sursa: http://www.business24.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: