Publicat de: damianion | ianuarie 7, 2013

Premieră medicală: au fost create celulele ce distrug cancerul

O echipă de cercetători din Japonia a reuşit crearea în laborator a unor celule capabile să distrugă cancerul. Aceste celule (numite limfocite T) există în cantităţi mici în corpul uman, dar injectarea unei cantităţi mult mai mari din acestea ar îmbunătăţi sistemul imunitar, relatează Daily Mail.

Experţii de la centrul de cercetare Riken din Japonia au denumit aceste celule limfocite T ucigaşe şi au reprogramat lifocitele din organism specializate în distrugerea unui anumit tip de cancer în alt tip de celulă, denumită celulă stem pluripotentă indusă (celulă iPS).

Încercările anterioare au relevat că limfocitele T produse în laborator, prin metode convenţionale, nu au fost eficiente în distrugerea cancerului. Aceasta se întâmplă din cauza duratei scurte de viaţă, ceea ce le face nepotrivite pentru tratamente.

„Următorul pas este să testăm dacă aceste celule T vor ucide, într-adevăr, doar celulele canceroase, nu toate celulele. Dacă vor reuşi acest lucru, ele vor fi injectate direct în pacienţi, ca tratament. În cazul în care lucrurile decurg cum este de aşteptat, pacieţii vor putea beneficia de acest tratament în viitorul apropiat”, a declarat Hiroshi Kawamoto, liderul studiului.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: