Publicat de: damianion | ianuarie 7, 2013

Fertilitatea bărbaţilor, afectată de o dietă bogată în grăsimi

O dietă bogată în grăsimi saturate este responsabilă pentru o concentraţie mai slabă de spermă, adică o fertilitate scăzută a bărbaţilor, relevă o cercetare recentă publicată în The American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au selectat un eşantion reprezentativ de 701 bărbaţi tineri danezi, pe care i-au supus diferitor teste şi analize ale lichidului seminal, între 2008 şi 2010. Cercetarea a evidenţiat o legătură între consumul de grăsimi saturate şi concentraţia lichidului seminal.

Astfel, bărbaţii cu o dietă bogată în grăsimi au avut o concentraţie cu 38% mai mică decât bărbaţii cu o dietă echilibrată şi cu 41% mai mică decât bărbaţii care consumau grăsimi saturate, dar într-o cantitate redusă. Concluzia cercetătorilor a fost că reducerea consumului de grăsimi saturate este benefică atât sănătăţii generale, cât şi a celei reproducătoare, în special.

Grasimile saturate sunt, în cea mai mare parte, de origine animală şi cresc nivelul de colesterol „rău” (LDL). Acestea se găsesc în unt, brânză şi lapte gras, prăjituri şi produse de patiserie, ciocolată, smântână, frişcă, produse de fast food, în pielea de pe carnea de pasăre, gălbenuşul de ou, carnea şi produsele din carne de porc.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: