Publicat de: damianion | ianuarie 7, 2013

Decizie surpriză a Bisericii Anglicane: Homosexualii pot deveni episcopi

Biserica Anglicană a anunţat vineri că a renunţat la interdicţia numirii preoţilor homosexuali în posturi de episcopi, cu condiţia ca aceştia să fie celibatari. Decizia a redeschis o dezbatere amplă, care a divizat comunitatea anglicană încă din anul 2003.

Episcopul din Norwich, Graham James, a declarat într-un comunicat de presăpublicat pe site-ul oficial al Bisericii Anglicane, că ar fi „nedrept” să opreşti un homosexual să devină episcop atâta timp cât acesta trăieşte „în conformitate cu învăţăturile Bisericii cu privire la etica sexuală”.

Decizia a luat prin surprindere atât partizanii cât şi adversarii numirii episcopilor homosexuali şi a fost primită cu îngrijorare de către tradiţionalişti, care spun ca acest lucru reprezintă „o dezvoltare îngrijorătoare”. În plus, un lider conservator a avertizat că decizia ar putea pune în umbră dezbaterea despre femeile episcop şi are potenţialul de a „împărţi complet Comuniunea Anglicană”, potrivit cotidianului The Independent.

Dezbaterea asupra episcopilor homosexuali a început pe 2 noiembrie 2003, cu ocazia hirotonirii ca episcop a lui Gene Robinson, un preot american care trăieşte cu un alt bărbat. Decizia a avut loc în cadrul Bisericii Episcopaliene, ramura americană a Bisericii Anglicane. În urma scandalului şi după o presiune considerabilă, Robinson a demisionat.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: