Publicat de: damianion | ianuarie 7, 2013

Cuba: Creştere bruscă în încălcarea libertăţilor religioase în 2012

index Anul 2012 a văzut o creştere dramatică în  încălcările libertăţilor religioase din Cuba, susţine Solidaritatea Creştină Globală (SCG), citează Christian  Today. Guvernul cubanez a manifestat represiuni asupra credinioşilor şi a  organizaţiilor religioase în anul precedent.

SCG a documentat 120 de cazuri raportate ale  libertăţii religioase în 2012, de la un total de 30 în 2011. Numărul nu include  pe cei arestaţi şi reţinuţi în timpul vizitei lui Papa Benedict al XVI-lea din  martie 2012- estimat la 200.

Liderii de biserică din întreaga Cubă au  raportat încălcări în curs de desfăşurare în ultimele săptămâni din decembrie. O  biserică protestantă neînregistrată şi afiliată la Mişcarea Apostolică din  Camaguey a fost ameninţată cu demolare pe 29 decembrie. În ziua următoare, nouă femei afiliate la mişcarea Femei în Alb din Holguin au fost arestate în primele  ore ale dimineţii şi ţinute în închisoare până liturghia de duminică a  încetat.

Represiunea a afectat în mare parte bisericile  romano-catolice, dar alte denominaţii au fost, de asemenea, lovite. Oficialii  guvernamentali au refuzat să înregistreze anumite grupuri, inclusiv reţeaua  protestantă cu creştere rapidă “Mişcarea Apostolică”.

Pastorul penticostal Reutilio Columbie a fost  sever bătut în Moa la începutul anului şi a suferit leziuni permanente în zona  creierului ca rezultat. El consideră că oficialii Partidului Comunist local au  fost în spatele atacului, lucru care nu a fost investigat încă.

SCG cheamă liderul cubanez Raul Castro să se  asigure că îmbunătăţirile semnificative sunt făcute în susţinerea libertăţii  religioase în 2013.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: