Publicat de: damianion | decembrie 22, 2012

Cum se vede Apocalipsa mayaşă în presa internaţională

Conspiraţioniştii au venit cu ideea, iar presa tabloidă a promovat-o, prezentând-o ca pe o ciudăţenie. Apocalipsa mayaşă a intrat însă şi pe agenda marilor publicaţii internaţionale, acum că 21 decembrie bate la uşă.

The New York Times  scrie astăzi într-un material intitulat „Fii gata pentru sfârşitul lumii, sau o urgenţă mai mică” câteva obiecte foarte utile, vitale chiar, în cazul unei catastrofe. O lampă solară WakaWake, un generator de electricitate Eton BoostTurbine 1000 şi o staţie radio Motorola MH230R, cu o arie de acoperire de peste 40 de kilometri sunt doar câteva dintre sugestiile jurnaliştilor.

The Guardian  propune însă ca, înainte de toate, să facem un test online pentru a observa unde ne situăm pe „scara apocaliptică”. Poziţionarea este măsurată după întrebări precum „unde ţi-ar plăcea să fii dacă sfârşitul lumii chiar ar veni?”.

Jurnaliştii de la Foreign Policy  vin cu sugestii de răspuns într-un material amplu cu titlul „Apocalipsa acum. Cele mai populare 5 locuri în care să petreci ‘Apocalipsa Mayaşă'”. Cap de tabel: Londra.

Poate că nici „templul Star Wars” din Guatemala nu ar fi o variantă de ignorat, cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la The Telegraph, care fac o trecere în revistă a locurilor luate cu asalt de turişti în preajma lui 21 decembrie.

În China însă, scrie The Guardian, contextul nu este unul de petrecere. Autorităţile au arestat nu mai puţin de 500 de persoane, adepţi ai unei secte care ia foarte în serios ideea sfârşitului lumii odată cu finalul calendarului mayaş.

BBC  propune o abordare serioasă a subiectului, mizând pe o interpretare cât mai adecvată a culturii mayaşe, într-un articol intitulat „Apocalipsa mayaşă: Sfârşitul lumii sau un nou început?”.

Agenţia Reuters îşi asumă la rându-i responsabilitatea de a decanta interpretările fantastice de cele mitologice sugerând că „Misticismul şi Internetul au alimentat temerile privind ‘sfârşitul lumii’ în variantă mayaşă”.

Washington Post  vine cu o alternativă la gândurile sumbre legate de apocalipsa mayaşă: să privim mai bine la un eveniment care se va întâmpla pentru prima dată pe 21 decembrie, dupa 2.737 de ani: planetele din sistemul nostru solar vor fi aproape aliniate. „Puteţi descărca aplicaţiile Sky Map  (pentru Android) şi Sky View  (pentru iPhone) pentru a urmări fenomenul la orice oră din zi.”

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: