Publicat de: damianion | septembrie 11, 2012

SUA sunt împotriva unui stat palestinian care să nu fie membru al ONU

SUA şi-au exprimat luni opoziţia faţă de candidatura Palestinei la statutul de stat ne-membru al ONU, un proiect pe care preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmud Abbas urmează să-l prezinte Adunării Generale a ONU la sfârşitul acestei luni, transmite AFP.

„Noi continuăm să susţinem clar: suntem de părere că singura cale realistă pentru palestinieni este o variantă de stat venită în urma negocierilor directe cu Israelul”, conform unui purtător de cuvânt din cadrul Departamentului american de Stat.

În cadrul acestui proiect privind înfiinţarea unui stat palestinian, SUA au solicitat mereu negocieri de pace directe israelo-palestiniene.

Mahmud Abbas a anunţat sâmbătă că va lansa demersurile pentru ascensiunea Palestinei la statutul de stat ne-membru al ONU la 27 septembrie, cu ocazia discursului pe care-l va susţine în faţa Adunării Generale a ONU.

‘Există 133 de state care recunosc statul palestinian cu capitala la Ierusalim (de est) şi 12 dintre ele au relaţii diplomatice cu noi’, a reamintit liderul palestinian la conferinţa de presă unde a făcut acest anunţ, dar la care a vorbit şi despre situaţia economică gravă din Cisiordania, lansând totodată populaţiei un apel la calm.

Obţinerea de către palestinieni a statutului de observator nemembru în cadrul Adunării Generale, unde beneficiază de o largă susţinere, ar lăsa în suspensie recunoaşterea statului palestinian, dar este singura opţiune pe care o au în contextul opoziţiei SUA. Astfel, palestinienii vor avea în cadrul ONU acelaşi statut ca Vaticanul, ceea ce le va permite să fie membri în agenţiile ONU şi să semneze tratate. AGERPRES

Sursa: http://www.agerpres.ro


Responses

  1. […] SUA sunt impotriva unui stat palestinian care sa nu fie membru al ONU- 11 septembrie 2012 SUA si-au exprimat luni opozitia fata de candidatura Palestinei la statutul de stat ne-membru al ONU, un proiect pe care presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmud Abbas urmeaza sa-l prezinte Adunarii Generale a ONU la sfarsitul acestei luni,… articol complet […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: