Publicat de: damianion | septembrie 1, 2012

Cutremur puternic şi alertă de tsunami în Filipine

Un cutremur puternic, de 7,6 grade pe scara Richter, a lovit coasta  orientală a insulelor Filipine, la ora 15:47 (ora României). Deşi nu  s-au înregistrat pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti,  seismul a fost suficient de puternic pentru ca autorităţile să declanşeze stare de alertă de tsunami pe o zonă extinsă  din Asia.

Cutremurul s-a produs în largul Oceanulu Pacific, la o adâncime de 33 de kilometri. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 780 de kilometri de capitala filipineză Manila şi la 145 de kilometri de insula Samar. Potrivit specialiştilor, în perioada următoare, este posibil să urmeze şi replici de 6-7 grade.

În urma cutremurului, a fost emisă alertă de tsunami pentru zona Insulelor Filipine, Indonezia, Taiwan şi Japonia, au anunţat seismologii americani, potrivit AFP.

Autorităţile recomandă evacuarea populaţiei din  zonele de coastă vizate de cutremur. Centrul de Vulcanologie din Filipine sfătuieşte persoanele care locuiesc în zona coastei să se refugieze din calea unui posibil tsunami către zone mai înalte.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: