Publicat de: damianion | august 31, 2012

Anatomia unei curiozități: copiii predicatori

La cei 11 ani ai săi, Ezekiel Stoddard ar fi putut la fel de bine să se joace pe calculator, să își descopere o pasiune pentru sport sau pur și simplu să facă năzbâtii cu prietenii din cartier. Puștiul, în schimb, și-a asumat o responsabilitate surprinzătoare: aceea de a predica săptămână de săptămână într-o biserică din estul Washingtonului.

Părinții lui Ezekiel, mama și tatăl adoptiv, sunt amândoi pastori, așa că micuțului a fost de mic familiarizat cu ce presupune predicarea. Familia lui a fondat o biserică nedominațională care nu este constrânsă să respecte doctrinele unei biserici anume, prin urmare nu are reguli legate de hirotonirea copiilor.

Printre membrii bisericii, unii și de șapte ori mai în vârstă decât predicatorul lor, micuțul Ezekiel este văzut ca „un tânăr remarcabil”, care „atunci când transmite evanghelia, te insporă”, spun participanți la serviciile divine oficiate de copil.

Cazul lui Ezekiel nu este singular. De fapt, el este doar un exemplu contemporan al unui curent care a fost mult mai popular între anii 1920 și 1930, când Biserica Penticostală era la începuturile ei. BBC  face o analiză amplă a fenomenului, într-un material însoțit de un reportaj video.

Sursa: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: