Publicat de: damianion | iulie 9, 2012

Social media le erodează utilizatorilor respectul de sine

Un studiu de dimensiuni reduse, efectuat de cercetători de la Universitatea Salford din Marea Britanie a indicat că utilizarea social media poate face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de bunăstarea personală.

Aproape jumătate dintre cei 298 de participanţi la studiu, toţi selectaţi din rândul utilizatorilor de reţele sociale, au declarat că obiceiul de a folosi Facebook şi Twitter le face diminuează calitatea vieţii, relatează Mashable.com.

Participanţii au remarcat, în mod special, faptul că respectul de sine are de suferit atunci când îşi compară realizările cu cele ale prietenilor online.

În plus, două treimi dintre respondenţi au declarat că au întâmpină dificultăţi în a se relaxa total sau a dormi după ce petrec timp pe reţelele sociale. Un sfert dintre participanţi au spus că au avut probleme la lucru sau în relaţiile lor din cauza unor confruntări online. Peste jumătate dintre participanţi au mărturisit că se simt „îngrijoraţi sau inconfortabil” atunci când nu-şi pot accesa contul Facebook sau pe cel de e-mail.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: