Publicat de: damianion | iunie 30, 2012

Asociaţiile de caritate se mobilizează împotriva incendiului din Colorado

Rezidenţii din zona Colorado Springs se află în şoc total şi neîncredere în faţa gigantului foc de la marginea oraşului, a  anunţat un oficial pentru agenţia de ştiri catolică.

Ca urmare a acestui dezastru asociaţa de  caritate catolică s-a mobilizat pentru a da o mână de ajutor şi a salva cât mai  este de salvat. Rochelle Schlortt, director de comunicare pentru asociaţa de  caritate catolică din Europa Centrală Colorado, a spus că situaţia este “doar  înfricoşătoare. Te uiţi în sus şi veţi vedea doar fum sau veţi vedea flăcări.  Este ca şi cum întregul munte este de foc “, a spus un oficial pentru CNA 27  iunie. Schlortt a spus că locuitorii oraşului “trăiesc într-o ceaţă de fum”, ceea ce creează dificultăţi pentru oricine, în special pentru cei cu probleme  respiratorii, în timp ce alţii spun că în ochii lor şi în gât simt “un foc care  îi arde puternic”.

Peste 30.000 de persoane au evacuate din  cartierele din nord-ul şi vest-ul Colorado Springs, inclusiv părţi ale Academiei  Forţelor Aeriene, pentru a scăpa de „Waldo Canyon Fire”, care a început în data  de 23 iunie. Incendiu a ars peste 15.000 de hectare, rapoartează Denver  Post. La cererea serviciilor de salvare ale crucii roşii, asociaţia catolică de caritate a răspuns pozitiv cererii de ajutoreare şi sunt pregătiţi să ajute şi să livreze în special mai multe sute de mese pentru oamenii care sunt  izolaţi.

Ajutoarele, fondurile, şi voluntariatul nu a  venit numai din partea Asociaţiilor şi a serviciilor speciale de salvare, ci un  număr mare de oameni s-au organizat pentru a ajuta fiecare cu alimente,  voluntariat, plus adăpost pentru unele persoane.

Pe lângă aceste ajutoare, Episcopii şi alte  persoane de bună credinţă s-au unit în rugăciune pentru persoanele care au rămas  fără adăpost şi pentru toate pagubele care s-au produs în urma acestui  incendiu.

De asemenea autorităţile şi asociaţiile de  caritate au deschis un web site pe care se pot face donaţii (http://ccharitiescc.org).

www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: