Publicat de: damianion | iunie 29, 2012

După moartea unui copil, riscul de deces al mamei creşte

Femeile care pierd un copil sunt expuse unui risc uriaş de deces în primii doi ani după moartea fiului sau fiicei, spun mai mulţi cercetători americani, citaţi de Daily Mail.

O echipă de cercetători americani a descoperit că mamele care pierd un copil sunt expuse unui risc cu 133% mai mare de a muri în primii doi ani de la decesul copilului. Statistica e valabilă indiferent de vârsta copilului.

Cercetătorii au notat că riscul este similar independent de venitul mamei, de educaţia ei, de dimensiunile familiei, de sexul copilului sau de cauza morţii lui.

Oamenii de ştiinţă nu au putut identifica precis cauzele care provoacă decesul mamelor şi spun că nu au avut suficiente cazuri pentru a ajunge la o concluzie sigură în această privinţă.

Cercetătorii au evaluat 69.224 mame cu vârste între 20 şi 50 de ani, ai căror copii au murit (chiar şi în perioada în care plecaseră de acasă).

În privinţa taţilor, experţii au notat că aceştia prezintă un risc mai scăzut de deces, decât femeile în primii ani, dar că efectul se păstrează destul de ridicat în anii următori.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: