Publicat de: damianion | mai 25, 2012

Vaticanul susţine statutul de „persoană” pentru nenăscuţi

Vaticanul a luat decizia de a sprijini o campanie de bază de petiţie în Uniunea Europeană, care urmăreşte să consacre statutul de „persoană” copiilor nenăscuţi, încă din momentul concepţiei.

Consiliul Pontifical pentru Laici al Vaticanului a declarat că această campanie, care trebuie să adune cel puţin un milion de semnături din 7 state ale UE până în data de 11 mai 2013, este „o oportunitate semnificativă pentru a trimite un apel de trezire oamenilor din Europa,” relatează LifeSiteNews.

În timp ce Uniunea Europeană nu poate schimba legile statelor membre pentru a proteja viaţa fătului, petiţia urmăreşte să se asigure că UE respectă viaţa în domeniile sale de competenţă, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea şi cercetarea ştiinţifică.

Comitetul de organizare a petiţiei include reprezentanţi ai 21 de organizaţii pro-viaţă din 21 de state UE. Campania presupune un efort coordonat al asociaţiilor şi mişcărilor creştine pe întreg continentul, cu sprijinul activităţilor educaţionale şi culturale în fiecare din cele 27 de state, iar organizatorii speră să obţină mult mai mult decât minimul de un milion de semnături.

Potrivit Consiliului Pontifical pentru Laici, organizatorii văd efortul ca fiind mult mai mult decât o necesitate, spunând că „este, de fapt, o urgenţă”.

Personhood USA, care a organizat petiţii în state din SUA a declarat că sunt încântaţi „să vedem că Vaticanul susţine petiţia ca un mijloc de a realiza apelul Papei Ioan Paul al II-lea pentru o mobilizare generală”.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: