Publicat de: damianion | mai 8, 2012

Studiu: până în 2030, aproape jumătate dintre americani vor fi obezi

Astăzi, doar o treime din adulţii americani sunt obezi. Până în 2030, aproape jumătate din populaţia adultă a Statelor Unite (42%) va avea această problemă, conform unei previziune lansate la o întâlnire a Centrului pentru Controlul Bolilor (CBC) din SUA.

„Avem în continuare o problemă foarte gravă”, a spus dr. William Dietz, specialist în obezitate la CBC, citează AP.

O veste mai rea este că cei deja obezi devin şi mai graşi. Obezitatea severă se va dubla până în 2030, când 11% din adulţi vor fi supraponderali, conform cercetării realizate de cei de la Universitatea Duke.

Asta ar putea fi o consecinţă ameninţătoare a obezităţii apărute în copilărie. Jumătate dintre adulţi au fost obezi încă de copii şi s-au îngrăşat mai mult ulterior, a spus Dietz.

Excesul de greutate creşte riscul de diabet zaharat, boli de inimă şi o serie de alte afecţiuni, iar cei care suferă de obezitate severă sunt cei mai expuşi la aceste riscuri şi cei mai scump de tratat. Estimările conservatoare sugerează că suma cheltuită cu probleme de sănătate legate de obezitate a ajuns la 150 miliarde dolari pe an, în Statele Unite.

Datele prezentate la reuniunea CBC arată că există unele progrese: ratele exorbitante ale obezităţii din anii 1980 şi 1990 au scăzut. Cu toate astea, americanii nu se subţiază.

În ultimul deceniu, ratele de obezitate au rămas aproximativ aceleaşi la femei, în timp ce la bărbaţi au cunoscut o creştere mică, conform CBC. Această creştere a avut loc în cazul bărbaţilor cu venituri mai mari.

Aproximativ 17% din copiii şi adolescenţii americani au fost obezi în 2009 şi 2010, potrivit celor mai recente date disponibile. Procentul este aproximativ acelaşi ca la începutul deceniului, deşi, la o privire mai atentă, a continuat să crească la băieţi, în special la cei afro-americani.

Astăzi, mai mult de 78 de milioane de adulţi sunt obezi în SUA. Prognoza sugerează că încă 32 milioane de oameni ar putea fi obezi în 2030, adăugând suma de 550 miliarde de dolari la cheltuielile de sănătate pentru acest interval de timp.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: