Publicat de: damianion | mai 2, 2012

Cum se vede căderea guvernului român în presa internațională

Măsurile de austeritate sunt de vină pentru etapa extrem de dificilă în care se află, la momentul actual, Guvernul României, apreciază presa internațională. Criza economică, ce a dus la acceptarea creditelor internaționale și, implicit, la aplicarea unor măsuri de austeritate pentru acoperirea cheltuielilor, și-a luat un tribut masiv din stabilitatea politică a țării.

Wall Street Journal precizează că tot mai multe guverne din Uniunea Europeană se destramă, experimentând mari presiuni exercitate din partea Fondului Monetar Internațional, valabil și pentru guvernul Româiei care, în luna martie, a acceptat un împrumut în valoare de 5 miliarde de euro de la FMI și UE.

Și Deutsche Welle și Associated Press consideră situația economică responsabilă pentru schimbăriile de Guvern, subliinind faptul că 16 tări membere UE au întâminat aceași situație.

Situația României este comparată cu cea a Cehiei, al cărei guvern însă a rezistat moțiunii de cenzură.

Postul de radio RFI este de părere că propria politică a Guvernului Ungureanu, privind o serie de privatizări, a cauzat cădrerea sa, determinând mai mulți deputați să se alăture opoziției.

CNN notează că valul de dezertări a condus la tensiuni în cadrul coaliţiei guvernamentale, reprezentate de Partidul Liberal-Democrat, etnicii maghiari şi grupul minorităţilor.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: