Publicat de: damianion | aprilie 30, 2012

O fată căsătorită la 1 an, în India, obține anularea căsătoriei

O tânără femeie din nordul statului Rajasthan a obținut anularea legală a căsătoriei, pe care părinții ei o încheiaseră când ea avea doar 1 an, în ceea ce se crede a fi primul caz de acest gen din India.

Laxmi Sargara, are acum 18 ani, dar s-a căsătorit cu Rakesh atunci când ea avea doar un an şi el trei ani. Ea a crescut cu familia ei, și a aflat că este căsătorită atunci când socrii ei au venit să o ceară de la părinți, în urmă cu o lună, conform BBC.

Căsătoriile copiilor sunt ilegale în India, dar sunt încă frecvente în multe părţi ale ţării, în special în comunităţile rurale şi sărace.

„Am fost nefericită când  am aflat despre căsătorie. Le-am spus părinţilor mei, care nu au fost de acord cu mine, apoi am căutat ajutor”, a declarat Laxmi pentru AFP. A găsit ajutorul la un ONG, Sarathi Trust, din orașul Jodhpur.

La început, băiatul, Rakesh, vroia să meargă mai departe cu căsătoria. Dar a cedat după consiliere din partea ONG-urilor.

Deoarece căsătoriile copiilor nu sunt legale în India, Laxmi și Rakesh au semnat o declaraţie sub jurământ în prezenţa unui notar public din Jodhpur, conform căreia căsătoria este nulă şi neavenită.

„Acesta este primul exemplu de care știm în care un cuplu căsătorit în copilărie dorește să anuleze căsătoria şi sperăm să se inspire și alții”, a adăugat Kriti Bharti, de la Sarathi Trust.

Narayan Bareth, un jurnalist din capitala Jaipur, spune că un studiu recent a constatat că 10% din fetele din Rajasthan sunt căsătorite înainte de vârsta de 18 ani. Potrivit UNICEF, 40% din căsătoriile copiilor la nivel global, au loc în India, deşi eforturile recente de a opri practica au dus la o scădere a numărului de astfel de căsătorii.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: