Publicat de: damianion | aprilie 9, 2012

După un secol: „Noul Titanic” are lux pentru toți călătorii și destule veste de salvare

După un secol:

„Noul Titanic” are lux pentru toți călătorii

și destule veste de salvare

RMS TitanicVizualizare foto RMS Titanic

Oameni din 28 de țări s-au îmbarcat duminică pe vasul MS Balmoral, pentru o călătorie de 12 zile pe ruta Titanicului. E o comemorare mai puțin obișnuită a tragediei petrecute acum o sută de ani în apele Atlanticului. „Sperăm să ajungem cu bine la New York”, spune Marie Shipley, unul dintre pasageri, pentru guardian.co.uk. Și, după cum asigură organizatorii, sunt toate șansele ca lucrurile să meargă bine: sunt veste de salvare „mai mult decât suficiente” pentru cei aflați la bord și nu mai există clasa a III-a, acolo unde în urmă cu un secol, 700 de oameni împărțeau două băi.  

Aproximativ 800 dintre pasagerii de azi au o legătură personală cu cei din 1912, susțne reverendul Huw Mosford, desemnat capelan pe durata călătoriei. În zorii zilei de 15 aprilie, atunci când vasul va ajunge în punctul în care Titanicul se zdrobea de un iceberg, reverendul va ține o slujbă în memoria celor dispăruți în dezastru. 

Viețile unora dintre cei 1.309 călători care au plătit câte 7.995 de lire sterline pentru călătoria memorială sunt legate de Titanic și în alte moduri. Evan Perelekos (24 de ani) este un împătimit al legendei încă de la patru ani. „Titanicul m-a făcut ceea ce sunt azi. Când eram mic, eram îngrozit să descopăr cum funcționa sistemul claselor la bord. Mi-am jurat că în viața mea n-o să tratez pe nimeni așa cum erau tratați cei aflați la clasa a III-a. Copil fiind, când îmi dădeam seama că desconsider pe cineva, îmi spuneam: «Îți dai seama ce faci?»”.

La acea vreme cel mai mare vas din lume, Titanicul a părăsit portul Southampton pe 10 aprilie 1912, cu destinația New York. La bord se aflau mai mult de 2.000 de călători și membri ai echipajului. Pe 15 aprilie 1912, la ora 2.20 dimineața, vasul s-a scufundat după ce a lovit un iceberg. Aproximativ 1.500 de oameni și-au pierdut viața în apele Atlanticului.

http://ro.stiri.yahoo.com


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: