Publicat de: damianion | martie 20, 2012

Apa rece crește rezistența la efort fizic

Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea Stanford din California au descoperit o metodă inedită cu ajutorul căreia putem prelungi durata antrenamentului. Secretul constă în a ţine în mână o sticlă de apă rece, informează Daily Mail.

Explicaţia este una simplă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că ţinerea unui obiect rece în mână determină scăderea temperaturii corpului, ceea ce face să crească rezistenţa la efort.

Studiul s-a făcut pe un grup de 24 de femei obeze, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. Jumătate dintre ele au ţinut în mână sticle cu apă la 16 grade, iar altele, sticle cu apă la temperatura corpului, 37 grade.

După 3 luni, femeile care făcuseră exerciţii cu sticle de apă rece au parcurs distanţa de 2,4 km într-un timp mai scurt cu 5 minute, au slăbit 7,6 cm din circumferinţa taliei, şi-au micşorat tensiunea arterială şi şi-au îmbunătăţit pulsul în timpul exerciţiilor fizice. În schimb, cele care au avut o sticlă de apă la temperatura corpului nu au prezentat nicio îmbunătăţire.

„Dacă poţi scădea temperatura corpului, acesta nu stochează la fel de multă căldură, iar persoanele obeze nu se simt la fel inconfortabil. În consecinţă, pot face sport o perioadă mai lungă de timp”, a declarat Dr Stacy Sims, conducătoarea echipei care a realizat studiul.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: