Publicat de: damianion | martie 10, 2012

Primul stat american care interzice educaţia sexuală în şcoli

Utah ar putea deveni primul stat care să interzică educaţia sexuală în şcolile publice, de la clasa a VIII-a până la a XII-a. Proiectul de lege a trecut de Senat cu 19 voturi pentru şi 10 împotrivă şi va  ajunge la Guvernatorul Gary Herbert. Acesta nu a făcut nicio  declaraţie publică cu privire la poziţia sa referitor la proiectul de  lege.

Proiectul de lege care susţine introducerea acestei măsuri argumentează că astfel se vor putea preîntâmpina sarcinile în rândul adolescentelor şi răspândirea bolilor cu transmitere sexuală. Pe lângă interzicerea educaţiei sexuale, vor intra în ilegalitate şi discuţiile despre homosexualitate, informează Reuters. Excepţie fac materialele care promovează şi încurajează abstinenţa înainte de căsătorie.

Apărătorii proiectului afirmă că educaţia sexuală este un subiect pe care copiii trebuie să îl discute acasă, cu părinţii, deoarece este o temă ce ţine de viaţa privată.

În schimb, adversarii spun că măsura este prea restrictivă. „Nu există niciun alt stat care să interzică cu totul discuţiile despre contracepţie, aşa cum doreşte statul Utah”, a declarat Rebecca Wind, purtător de cuvânt al organizaţiei non profit de la Institutul Guttmacher, care se ocupă de sănătatea reproducerii.

Un studiu publicat luna trecută de Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine dezvăluie că statele în care în care se fac cursuri aprofundate de educaţie sexuală au şi cel mai mic număr de sarcini în rândul adolescentelor. Totuşi, studiul a mai arătat că numărul redus de sarcini ţine în mod direct de alţi factori, ca rasa, venitul, legislaţia în privinţa avortului şi religie.

În prezent, şcolile din Utah oferă educaţie sexuală sub forma unui curs opţional şi părinţii decid au libertatea să aleagă sau nu cursul pentru copiii lor. Aproximativ 60% din locuitorii statului sunt membri ai Bisericii mormone.

În prezent, 37 de state americane cer ca informaţiile despre abstinenţă să fie incluse în curriculumul şcolilor de stat, iar 26 dintre acestea doresc ca abstinenţa să fie promovată ca singura cale sigură de a preîntâmpina sarcinile nedorite şi răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: