Publicat de: damianion | martie 5, 2012

A fost inventat aparatul care va detecta cancerul

Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au inventat un aparat care detectează pe loc bolile infecţioase. În viitor, acest aparat va putea detecta cancerul şi boala Alzheimer.

Procedura este simplă. Aparatul foloseşte doar o picătură de sânge, care este aşezată pe un microchip al aparatului, tratat cu antigeni specifici. Aceşti antigeni sunt o toxină sau o substanţă străină corpului, care determină crearea anticorpilor. Dacă antigenii şi anticorpii se potrivesc, atunci aparatul declară existenţa unei boli.

„Acest aparat are potenţialul de a salva multe vieţi, datorită timpului scurt în care boala infecţioasă poate fi diagnosticată”, a declarat Jayne Wu, profesor la Universitatea din Tennessee, unul dintre inventatorii aparatului pentru site-ul universităţii.  

Detectarea la timp a unei infecţii şi izolarea pacientului sunt cruciale pentru a preîntâmpina răspândirea bolii. Cercetătorii speră să îmbunătăţească aparatul pentru a detecta o paletă mai largă de boli, cum sunt cancerul, boala Alzheimer sau pentru a identifica patogenii din mâncare.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: