Publicat de: damianion | februarie 20, 2012

La fiecare zece zile se deschide o nouă biserică evanghelică în Franța

Criza economică a crescut numărul de  biserici neopenticostale din Franța. Potrivit Consiliului  Naţional de evanghelici (CNEF), în Franţa, la fiecare zece zile, o nouă biserică deschide uşa, cauzând creșterea puternică a neopenticostalismului, religia cu cel mai mare număr de  practicanţi.

Un sociolog al religiei, Sébastien Fath, a spus că faptul că aceste biserici  au început să crească în ţară, se datorează unei nevoi de speranţă.

Fath, autor al cărții “Du ghetto au réseau. Le protestantisme  évangélique en France, 1800-2005”  a lansat recent o nouă carte: “Noua Franţă protestantă – creştere şi dezvoltarea în secolul al  XXI-lea” (Nouvelle France protestante – Essor et recomposition au XXIe  siècle). Pentru el, motivul creşterii numărului de biserici se datorează și  răspunsurilor pe care biserica le are în timpul de criza economică, cum ar fi de  exemplu singurătatea.

Noile biserici sunt formate din oameni din clasele superioare din Franța, dar și din imigranți, mai ales tineri chinezi, coreeni, sau din fostele colonii  franceze din Africa.

În luna decembrie a anului trecut, 24,2% dintre ei au fost şomeri. “Criza a  dus oamenii la biserici”, a declarat Etienne L’Hermenault, președintele  CNEF.

“Criza nu este doar o chestiune financiară, ci şi una morală. Există o  oboseală, o societate care a pierdut multe referinţe şi multe valori pe care le  caută “, spune un pastor baptist. Este foarte similar cu ceea ce se întamplă în  Brazilia, aceste biserici utilizează o formă contemporană de comunicare pentru a  atrage oamenii la biserică.

În total sunt 2.308 biserici Franţa, ceea ce înseamnă o  biserică la 30.000 de locuitori, dar pastorul L’Hermenault, care este, de  asemenea, preşedinte al Facultăţii de Teologie Evanghelică din Vaux-sur-Seine,  are un obiectiv foarte îndrăzneţ, de a fi o biserică la 10.000 de  locuitori.

www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: