Publicat de: damianion | februarie 18, 2012

S-a descoperit mina de aur a împărătesei din Seba

Un arheolog britanic a descoperit o mină veche de aur, în nordul Etiopei (platoul Gheralta), care conține posibile indicii despre averea  împărătesei din Seba. Conform Bibliei, coplesită fiind de înţelepciunea regelui Solomon şi de splendoarea  împărăţiei lui, regina din Seba i-a oferit acestuia în dar 120 de talanți de aur (aproape 4 tone și jumătate).

Louise Schofield, fost curator al British Museum, a fost informată despre această mină de către un specialist  în prospecțiuni geologice, în timp ce lucra la un proiect de dezvoltare a mediului în regiunea Tigray, Etiopia, conform The Observer.  Locul reprezintă teritoriul fostei împărății din Seba, datând de 3000 de ani, suprafață extinsă din Etiopia până în Yemen, după  cum afirmă oamenii de știință.

„M-am târât precaută sub o piatră, avertizată fiind că aici există cobre lungi de 3 metri şi am ajuns faţă în faţă cu o inscripţie în sabaeană, limbă pe care regina din Seba ar fi vorbit-o” afirmă arheologul.

Schofield a prezentat indiciile care sugerează că locația a fost un loc important în civilizaţia antică, conținând o lespede de piatra de şase metri, pe care este sculptată, un soare şi o semilună, reprezentând „semnul distinctiv pentru ținuturile din Seba”.

„Faptul că am putea avea înaintea ochilor mina reginei din Seba este un lucru extraordinar” relatează Louise Schofield. Ea a adăugat că va continua săpăturile în mina a cărei intrare este momentan blocată de bolovani imediat ce va deține fondurile suficiente.

Biblia relatează că regina din Seba a venit la Ierusalim, dorind să îl  cunoască pe înțeleptul rege Solomon, aducând cu ea un alai foarte  numeros, cu cămile care purtau condimente, o cantitate mare de aur şi  pietre preţioase.

Surse: news.discovery, foxnews

Preluare: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: