Publicat de: damianion | ianuarie 8, 2012

Bloggingul îi ajută pe adolescenţi să se integreze

A avea un blog este încă privit de mulţi ca o formă de mândrie personală şi o ameninţare pe care Internetul o prezintă pentru dezvoltarea mentală a tinerilor. Cu toate acestea, cercetări ştiinţifice continuă să arate că adolescenţii cu probleme sociale au o multitudine de avantaje de pe urma conectivităţii sociale adăugate pe care o oferă un blog.

Cercetări anterioare au arătat că a scrie despre un necaz personal poate aduce vindecare şi că a transforma o experienţă traumatică într-o naraţiune coerentă este adesea o parte cheie a recuperării de pe urma unei tulburări post-traumatice sau a altor efecte ale traumelor, cum ar fi depresia.

Un nou studiu, citat de revista Time, spune chiar că a scrie pentru mediul online poate să îi ajue foarte mult pe adolescenţii care se simt izolaţi şi au dificultăţi de socializare.

„Se pare că atât caracteristicile Internetului cât şi particularităţile scrisului expresiv pot fi maximizate de blogging. Un blog furnizează o combinaţie unică de spaţiu confortabil de exprimare, intimitate şi autenticitate într-un context social interactiv,” explică autorii studiului care a fost publicat în Psychological Services.

Sursa: Time

Preluare: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: