Publicat de: damianion | ianuarie 7, 2012

Uniunea Europeană cere eliberarea pastorului Youcef Nadarkhani

 Uniunea Europeană şi-a repetat scuza către Iran  vineri, îndemnând statul să îl elibereze pe pastorul Youcef Nadarkhani şi  Sakineh Mohammadi Ashtiani, care se confruntă cu execuţia în mâinile sistemului  judiciar din Iran.

“Mii de persoane rămân la riscul  execuţiei, inclusiv Sakineh Mohammadi Ashtiani şi pastorul Youcef Nadarkhani.  Uniunea Europeană repetă chemarea asupra Iranului, de a nu-i executa”, a  menţionat şeful politicii externe al Uniunii Europene, Catherine Ashton, într-o  declaraţie scrisă vineri.

Pastorul Youcef Nadarkhani a fost arestat  în octombrie 2009 din cauza protestului faţă de predarea islamului în şcolile  copiilor săi. Acuzaţia sa a fost schimbată apoi la apostazie şi încercare de a  evangheliza musulmani, astfel că a fost condamnat la execuţie până când va  renunţa la credinţa sa. Nadarkhani a rămas puternic în convingerile sale, iar  cazul său se află acum în mâinile lui Ayatollah Ali Khamenei pentru evaluare  finală.

Cazul lui Nadarkhani nu este singura  controversă  a drepturilor omului iraniene, care a câştigat atenţie  internaţională. Sakineh Mohammadi Ashtiani, mamă a doi copii, se confruntă cu  condamnarea la moarte sub acuzaţia că a comis adulter în 2006.

În mod similar cu cazul lui Nadarkhani,  acuzaţiile originale ale lui Ashtani au fost schimbate. Cu toate că ea a fost  acuzată iniţial de adulter, aceasta a fost acuzată mai târziu că a fost un  accesoriu pentru crimă, la moartea soţului ei. Oficialii susţin că ea s-a  confesat cum că ar fi avut o aventură cu ucigaşul soţului ei, Eisa Taheri,  despre care oficialii spun că ar fi complotat cu Ashtani pentru a-şi ucide  soţul. În timp ce Iranul nu a arătat dacă intenţionează să o condamne la moarte  pe Ashtiani, lui Taheri i se va oferi o pedeapsă de 10 ani închisoare.

Uniunea Europeană se alătură listei  expansioniste a ţărilor şi Guvernelor care condamnă Iranul pentru neglijarea  evidentă a drepturilor omului.

www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: