Publicat de: damianion | ianuarie 5, 2012

Nigeria: Creştinii trebuie să aleagă între a părăsi ţara sau a deveni victime

 Grupul militar islamic, Boko Haram, a emis un  avertisment pentru toţi creştinii din nordul Nigeriei, dându-le trei zile pentru  a pleca din regiune, altfel vor suferi atacuri extinse.

Violenţa din Nigeria, cauzată de Boko  Haram, a condus la un ultimatum oferit de grup, care a avertizat că este  pregătit să înfrunte soldaţii care au fost trimişi pentru a diminua conflictul,  ca stare de urgenţă, a declarat preşedintele nigerian, Jonathan Goodluck.

“Îi vom confrunta pentru a ne apăra  fraţii”, a afirmat Abul Qaqa, purtătorul de cuvânt al grupării Boko Haram,  potrivit CNN. De asemenea, el a cerut musulmanilor care locuiesc în sudul  Nigeriei să se întoarcă în nord, punând în evidenţă posibilitatea că ar putea fi  atacaţi.

Preşedintele Jonathan a declarat o stare  de urgenţă sâmbătă, în zonele nigeriene infectate cu insurgenţii islamişti  violenţi. A dărâmat graniţele cu Cameron, Ciad şi Niger în nord-est, potrivit  Reuters. Starea de urgenţă a fost anunţată ca răspuns la multiplele atacuri  violente care au avut ca ţintă pe creştini în Nigeria, inclusiv atacul de  Crăciun care a lăsat 37 de morţi şi 57 persoane rănite.

Boko Haram, despre care se presupune că are legături cu Al-Qaida, s-a declarat responsabil pentru ucideri. Ca răspuns,  preşedintele Jonathan a promis că va zdrobi grupul, potrivit MSNBC. El a afirmat  că s-a început ca un grup inofensiv, dar acum a crescut în mod  canceros.

www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: