Publicat de: damianion | decembrie 23, 2011

“Caci un Copil ni s-a nascut”: Mesajul Federatiei Europene Baptiste

  Este foarte usor sa ajungem impovarati de provocarile cu care Federatia Europeana Baptista se confrunta in preajma sarbatorii Nasterii Domnului in 2011:  criza financiara prelungita din Europa, incertitudinea politica din Orientul Mijlociu, conflictul din Siria si situatia celor care se confrunta cu persecutia in Asia Centrala. In toate aceste tari afectate avem prezente comunitati baptiste care cauta sa fie credincioase chemarii de a marturisi si sa vorbeasca societatilor in care traiesc.

Sarbatoarea Adventului care se concentreaza in special pe profetiile lui Isaia, pe lucrarea lui Ioan Botezatorul si pe cantarea Mariei ne reaminteste ca incertitudinile cu privire la prezent si la viitor nu sunt lucruri noi pentru oamenii lui Dumnezeu. Intr-o astfel de lume revine mesajul lui Dumnezeu care nu a stat departe, ci a venit ca Emanuel – Dumnezeu cu noi. De-a lungul anului am auzit istorii remarcabile ale modului in care Dumnezeu chiar este cu noi si se implica in situatiile complexe prin care trec bisericile baptiste si Uniunile din cadrul Federatiei Europene Baptiste.

Avem amintiri foarte placute de la intalnirile Consiliului Executiv care a avut loc in septembrie in Tara Sfanta. Acum, de Craciun, ne imaginam ca suntem prezenti in Betleem si Nazaret inca o data si ne rugam pentru aceste locuri si pentru fratii si surorile noastre in Hristos care sunt marturisitori in acele situatii extrem de complexe.

Presedintele Federatie Europene Baptiste, Hans Guderian si asistenta Secretarului general, Helle Liht, se alatura in a ura intregii familii din cadrul Federatiei Europene Baptiste un foarte fericit si binecuvantat Craciun in bisericile si in familiile voastre. Fie ca pacea si bucuria acestui Craciun sa ramana cu noi si sa ne incurajeze si sa ne dea speranta in anul care vine. 

Tony Peck

Secretar general

http://revistacrestinulazi.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: