Publicat de: damianion | decembrie 21, 2011

Revista presei, 21 decembrie 2011

Top evenimente

Saxo Bank: Cele mai șocante 10 predicții pentru 2012 Australia va intra în recesiune, 50 de bănci centrale ar putea fi naționalizate în Europa, iar acțiunile Apple vor scădea cu 50% față de valoarea de vârf a anului 2011. (HotNews)
Reacții ale presei internaționale după moartea lui Kim Jong-Il Odată cu moartea bruscă a liderului nord-coreean, soarta regimului cade în mâinile mezinului său, Kim Jong-un. (HotNews)
Patru țări europene condamnă la ONU planurile Israelului de a construi locuințe în coloniile din Cisiordania

Marea Britanie, Franța, Germania și Portugalia, membre ale Consiliului de securitate al ONU, au condamnat marți decizia Israelului de a lansa licitații pentru construcția de locuințe în coloniile din Ierusalimul de Est și Cisiordania. (Israel National News)
Vladimir Putin și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din Rusia Putin este primul candidat inregistrat de Comisia Electorală Centrală, înregistrarea candidaturii fiind valabilă numai după ce solicitantul strânge 2 milioane de semnături în favoarea sa. (Ria Novosti)
Congresul SUA votează reducerea taxelor pe salarii Republicanii au cerut negocieri imediate cu Senatul pentru extinderea pentru un an a măsurii. (BBC)

Lumea religioasă

Ceremonia distribuirii Luminii păcii de la Betleem, la Iaşi Oferirea Luminii păcii de la Betleem are în acest an deviza: „O lumânare nu-şi pierde nimic din strălucire atunci când aprinde o altă lumânare”. (Catholica.ro)
Evreii și musulmanii din Canada vor să demonstreze că și ei pot „râde de Craciun” Comedieni evrei și musulmani pornesc într-un turneu canadian pentru a demonstra că în ciuda izolării pe care o resimt în perioada sărbătorilor creștine, și ei „pot fi veseli” de Crăciun. (Lăcașuri ortodoxe)
IEMS: Moment de rugăciune ecumenică Întâlnirea a avut loc la Centrul de studii bizantine al Călugărilor Augustinieni Asumpţionişti şi a fost coordonată şi moderată de Lucian Dîncă, superiorul comunităţii. (IEMS)
Un oraș american devine sediul „multi-credinței” Oraşul Omaha era în ultimul timp locul pe care unii şi-l imaginau ca pe „un teren fertil, cu perspectiva comună de convieţuire a celor trei credinţe avraamice”. (Lăcașuri ortodoxe)
Rugăciune pentru eroii din decembrie 1989 În zilele de 21, 22 şi 23 decembrie 2011, ierarhi, preoţi şi diaconi vor înălţa rugăciuni de pomenire a celor care în urmă cu 22 de ani şi-au dat viaţa pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. (Basilica)

De interes

Mai puține calorii la o masă, o memorie mai bună (Evenimentul Zilei)
Ce sunt, de fapt, aromele identic naturale (Adevărul)
Fosila unui dinozaur uriaș, descoperită în Antarctica (The Telegraph)
Românii sunt mai agresivi pe Internet (Adevărul)
Virusul mutant mortal al gripei aviare: Revista Science analizează modul în care va publica cercetările (HotNews)
Analiza: Europa cu două viteze: încet și foarte încet (EurActiv)
DESCOPERIRE Dictatorii cei mai cruzi au murit de bătrâneţe (Adevărul)

Preluare: www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: