Publicat de: damianion | decembrie 9, 2011

E adevărat: Începerea vieții sexuale modifică creierul

Începerea vieții sexuale este într-adevăr un început de viață nouă. Activitatea sexuală modifică structura creierului, cel puțin la bărbați, susține un studiu japonez, citat de publicația britanică Daily Mail.

O echipă de cercetători japonezi, care a monitorizat particularitățile cerebrale ale șobolanilor activi și ale celor inactivi sexual, a notat că șobolanii cu experiență sexuală aveau mai puține „punți” între celulele neuronale. Această observație a fost evidentă în cazul șobolanilor masculi.

Potrivit oamenilor de știință, spinii dendritelor (prelungiri ale celulelor neuronale) observate în cazul șobolanilor virgini tind să se micșoreze sau chiar să dispară după începerea vieții sexuale. Acest lucru ar putea indica faptul că spinii au un rol în generarea libidoului. Dacă rezultatul este extrapolat și în cazul oamenilor, ar fi posibil ca cercetătorii să poată crea un medicament care să ducă la creșterea numărului de prelungiri celulare cu rol în dezvoltarea libidoului, rezolvând astfel unele disfuncții asociate cu înaintarea în vârstă.

Studiul curent vine în continuarea altei cercetări efectuate de specialiștii de la Universitatea Saitama, care au comparat creierele șobolanilor masculi inactivi sexual și cele ale șobolanilor masculi activi. Văzând că numărul spinilor la masculii experimentați sexual este mai mic decât în cazul celorlalți, oamenii de știință au concluzionat că aceste prelungiri ar putea fi „un drum cu sens unic având rolul de a ne învăța cum să ne împerechem”. După ce au fost folosite, nu mai e nevoie de ele și se autodistrug.

Cercetătorul Shinji Tsukahara a declarat că scăderea numărului de prelungiri neuronale ar putea fi activată de prezența unei femele.

Pe de altă parte, alți cercetători, de data aceasta americani, au încercat să stimuleze dezvoltarea prelungirilor neuronale și au notat că sobolanii care primiseră hormoni sexuali favorizanți pentru dezvoltarea acestor prelungiri aveau un apetit sexual mai ridicat.

Pentru oamenii de știință de la Universitatea California, acesta este un indiciu că pe viitor s-ar putea dezvolta noi stimulenți sexuali care să funcționeze pe baza acestui mecanism studiat.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: