Publicat de: damianion | decembrie 9, 2011

A fost propusă o Zi Mondială împotriva persecutării creştinilor

// Arhiepiscopul Dominique Mamberti08.12.2011, Vatican (Catholica) – Arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretarul Sfântului Scaun pentru relaţiile cu statele, s-a adresat consiliului ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), reunit în zilele de 6 şi 7 decembrie la Vilnius, Lituania. În discursul său, Arhiepiscopul a discutat, printre altele, despre migraţie, care pentru Sfântul Scaun este un motiv de interes constant, mai ales în circumstanţele actuale ale crizei economice şi financiare.

Mons. Mamberti a spus că există un consens tot mai mare în comunitatea internaţională despre necesitatea acordării unei atenţii tot mai mari migranţilor. A subliniat de aceea că este necesară sprijinirea reunificării migranţilor cu familii lor, din moment ce “familia joacă un rol fundamental în procesul de integrare, dând stabilitate prezenţei imigranţilor în noul mediu social. […] Migranţii, conştienţi de drepturile lor, pot să fie mai siguri în a-şi oferi serviciile şi talentele, iar comunitatea ce îi primeşte, bine informată şi respectând aceste drepturi, se va simţi mai liberă în extinderea solidarităţii ei pentru a construi un viitor comun.”

Prelatul a susţinut apoi drepturile fundamentale ale omului, referindu-se în special la libertatea religioasă. “Dreptul la libertatea religioasă, în ciuda faptului că este în mod repetat proclamat de comunitatea internaţională, precum şi în constituţiile celor mai multe state, continuă să fie în mod larg încălcat.” Papa afirmă în mesajul pentru Ziua Păcii că creştinii “sunt grupul religios care suferă cel mai mult pe motive de credinţă”. Arhiepiscopul Mamberti a susţinut apoi că “ar putea fi peste două milioane numărul creştinilor de diferite confesiuni care sunt în situaţii dificile datorită structurilor legale şi culturale ce conduc la discriminarea lor”. Din acest motiv a propus instituirea unei Zile Internaţionale împotriva persecutării şi discriminării creştinilor, “ca semn important că guvernele doresc să răspundă cu seriozitate acestei probleme.”

http://www.catholica.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: